Thursday, December 31, 2009

Selamat Tinggal 2009...Selamat Datang 2010...


Tahun baru bakal menjelang tiba...
Harus ku pasang tekad dan azam utk terus memajukan diri dan menggapai cita2 yg ku impikan...
Jangan toleh ke belakang lagi...
Yg berlalu biarkan berlalu...
Yg bakal ku tempuhi n harungi harus difikirkan...
Bagaimana utk terus melayari hari2 yang mendatang...
Yang semakin hari semakin mencabar....semakin menguji keimanan dan kesabaran...
Moga dapat kutempuhinya dengan tenang...

Tahun 2009...
Ada suka...
Dan ada duka...
Ada yg tercapai...
Dan ada yg terlerai...
Ada impian yg telah menjadi kenyataan..
Dan ada impian yg masih menjadi impian...
Namun aku tetap bersyukur...
Mesti ada hikmah disebalik tiap sesuatu...

Tahun 2010...
Moga kebahagiaan terus mendampingiku...
Moga kunci-kunci kejayaan dan kecemerlangan akan kutemui...
Moga apa yang ku inginkan dan ku impikan akan terlaksana...
Moga ku peroleh rahmat dan rezeki yang melimpah-ruah dari-MU...
Berkatilah hidupku dan berikanlah ku petunjuk dan hidayah Mu, Ya Allah...
Supaya aku menemui pintu Mu dan mengikuti jalan yg lurus...
Amin...

Wednesday, December 30, 2009

Selamat Malam - Faizal Tahir

Best le layan lagu nie...
[kalo de owg ley nyanyi kan tiap2 mlm...lg lena tido nie..muehehehe ;)]
Lirik lagunya penuh makna...
Tidur...dptkan rehat yg cukup...baru kita dpt refresh kembali...
Jika ada masalah pn..bila bangun dr tido terus lupakanlah masalah2 smlm...
Mulakan hari yg baru dengan penuh makna...
Supaya hari nie lebey bek drpd semalam hendaknya... ;)
Selamat Malam...
Tidurlah Sayangku....

Thursday, December 24, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod ke 19 & 20

Appointment ke 19 & 20

Appointment ke 19 dijalankan pada 16 Disember 2009 jam 9.30 pagi...
Appointment ke 20 dijalankan pada 23 Disember 2009 jam 9.30 pagi...
Seperti appointment2 yg lepas...sample air gusi akan diambil dan seterusnya impression gigi akan diambil...
Impression gigi adalah perkara yg paling aku benci dlm kajian ini...huhu...

Sentiasa je aku akan berada dlm kesakitan bila melaksanakannya...sabo je le...
Apapun menurut Dr. pada 23hb yg lepas merupakan hari terakhir sample air gusi aku diambil...
Aku berharap memenuhi la kehendak kajian mereka...n xde repeat2...

Sbb dlm pala otak aku nie...aku nk cepat2 je proses n treatment orthodontik aku nie selesai...
Xsabar dh wei nak bukak...hehehe...walaupun xsiap lagi...
DORG NIE XDE KE NK WAT KAJIAN, CMNE NK EXPRESS KAN PROSES ORTHO NIE???
Kan bagus...xyah aku pake braces ni lelama...2 baru inovasi namanya...hehehe...


Wat masa nie lum de lagi appointment seterusnya...
Dr. kata dia nk wat kajian n analisis dulu...
T dh siap baru dia panggil utk pasang belah bawah plak...
Amin...moga2 dia tunaikan janji dia...
Wiso gak aku..dia dh dpt sample utk kajian dia...dia tinggal kan aku terkontang-kanting...
Pe nak jd ngan gigi aku..dh mcm jambatan xsiap...huhu...

Tapi bila dia dh panggil t aku kene le bersiap sedia utk dirongakkan lagi...
Huhu..huduh...huduh...
2 batang gigi aku lagi akan dicabut...kali nie belah bawah plak...
Kukuh lagi 2 gigi aku nie...pepun sedia je la kan...dh itu prosedurnya...
Moga2 aku xsakit le kene cabut t...n moga segalanya berjalan lancar jerk...Amin...


Hendak seribu daya...Tak nak seribu dalih...Husmarida's Garden

Ni la taman kecil n simple yg dibuat bagi menghijaukan kawasan umah aku yg ciput 2...
Taman nie telah dibina masa majlis kenduri kawin adik aku pd bulan Jun yg lepas...
'Taman Husmarida'
Tembok divider 2 pun aku n adik2 pompuan aku bina sendiri taw...
Bukan 2 shj yea...lantai laman depan umah aku 2 pun kitorang yg wat sendiri...
Bancuh simen sendiri...susun batu sendiri...hentam taruk jerk...
Tapi alhamdulillah masih kukuh sehingga kini...
Jgn igt org pompuan xley wat keje laki...bancuh simen!!!Lihatlah 'Tamparan wanita'!!!!
Dah wat taman kena la ada maintainance kan?
Tu la aktiviti aku minggu lepas...
Jenuh jg mengerjakannya...
Rumput pun dh panjang dan dah menjalar ke kawasan batu...batu pun dh xputih lagi...
So aku mulakan dengan mengeluarkan batu satu persatu dan dibasuh hingga putih berseri2...
Penat jg aku memberus batu2 tersebut...huhu...
Kemudian, aku mula trim rumput plak...tarah semula rumput2 tu supaya menjadi empat segi semula...baru le nmpak divider antara rumput n batu...
Sekali lagi tgn aku lenguh...almaklum le peralatan xlengkap...
Aku tarah pake parang jew rumput2 tu...janji jadi 4segi...hehehe...
Pas2 aku cabut le rumput yg tidak sepatut ditempatnya...n tumbuhan2 len yg xseharusnya di taman aku 2...
Seterusnya aku ratakan semula tanah tadi...
Dan mula menyusun semula batu satu per satu...
Baru le nmpak kemas balik taman aku 2...
Nmpak macam mudah jer kan bunyi nya???
Tapi memakan masa yg agak lama jg...
Dari kul 9.30 pagi aku start wat...sampai kul 3.30ptg baru settle...
Huhu...memang penat n sengal2 tangan n badan aku mlm 2...
Tapi aku puas...bila tgk hasilnya...taman aku kemas semula...
Hepi jerk rasa!!!
Walaupun aku nie xpandai nak berkebun2...nk tanam2 nie...
[selalu jerk bagi alasan 'tgn panas'...kalo tnm pokok mesti mati...;)]
Tambah2 plak kekangan masa n kewangan...
Tapi kalo de kehendak n usaha...pasti akan berjaya n berhasil...
2 la..bak kata pepatah"Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih"
Sepanjang aku mengemas taman...ramai jg jiran tetangga yg tegur...
Almaklum le umah aku tu laluan org...org nk g surau...nak g pasar...nak g kedai...
Adoyai...Malu sey!!! 2 yg aku keberatan 2 nk wat keje2 kat luar...
"Wat pe tue???"
"Rajinnya dia kemas!!!Pasni ley le wat umah pakcik lak yea...Berapa kosnya nie???"
"Tak habis lagi ke??"
"Siannya dia berpanas2...xpenat ker???"
"Baru siap???Dari pagi buat sampai petang br sudah yea???Rajin nyer..."
Macam2 lagi la yea pertanyaan dorang...ni la hidup berjiran...ramah tul pakcik n makcik nie...
Aku menjawab pertanyaan mereka dengan senyuman...walaupun aku dh terlalu kepenatan n keletihan...huhu...
Skrg nie aku tgh memikirkan penambahbaikan utk taman aku 2...
Pe yea nk wat???Bagi lagi cantik n ceria???
Kawan2 ader cadangan????
Plz leave ur suggestion yea...kalo ader...
Aku ingat nk letak macam kolam air pancut kat tgh2 yg aku letak pasu bunga 2...
Tapi tkt budak2 buat men plak....sbb taman 2 kat luar pagar rumah aku...susah le sikit nak pantau kan?
Sedangkan aku letak batu putih 2 pun...budak2 dh g baling dalam longkang...huhu...
Agknya dorg ingat batu n longkang aku 2 tempat tunaikan hajat kot...
Bukan dorang pike aku li batu 2 pake duit...huhu...
Sabo je la kan...nasib bek budak2...
Mmm...pe pun aku akan terus me'maintain' taman aku 2...
Supaya kekal cantik n kemas....
Rajin2 kan diri lagi yea Putri Essie...
Xpe berjemur....itam cikit jew...[huhuhu]

Tuesday, December 22, 2009

Aktiviti Masa Cuti - Jalan2 di KL bersama Family...YES...Year End Sale...Shopping2!!!!

Ni le aktiviti masa cuti yg lepas...
Bw family aku g shopping2 kat KL...
Actually adik-adik aku nk masuk belajar n school semula...
So bw le dorg li barang keperluan...
Si Eiya lak nk li kain2 pasang utk wat baju2 salin nk g kelas...
Almaklum le first time nk masuk blaja kat Politeknik Sabak Bernam...dok jejauh dr family...
Macam2 le barang keperluan nk dibeli...
So kitorang g le Jakel...
Ramainya la org time 2...Ye la Jakel pun wat sale...de sampai ley dpt RM10 je sepasang baju...
Promoternya plak ramah...manis2 je mulut dorg pengaruh kitorang li banyak2...huhu...
Iyah n Emi je dh 7-8 pasang seorang dorg rembat...
Yang aku nie dari xmo li pape...sbb dh plan nk li barang keperluan diri je...
Tapi hasil dari pengaruh promoter n adik2 aku 2...4 pasang jg baju aku li...
Habis lari budget aku bulan nie...adoyai...
Alkisah nya mcm nie...
Mula2 time adik2 aku nie mencari kain...aku nie jadi penasihat jerk...
Dorg tya ok x coraknya...kainnya...t aku tgk...aku jwb le ok ke x...
2 pun aku dok jauh2 skit mls le nk belek2 kain 2 kan...
Tapi lama-kelamaan...tgk dorang nie pas 1-1 jenis kain dorang li...lama lak 2...
Aku pun mula le kebosanan...
Last2 gatal le jg tgn nie pegang kain2 2...de plak corak yang menarik...
Jenis kainnya pun ok...aku nie mmg cerewet skit pilih kain...
Mesti nk yang lembut...berat jatuh ke bawah kainnya n kainnya sejuk...xpns kalo dipake...
Alamak!! kene la plak ngan selera aku kan...harganya pun berbaloi ngan kualiti kain...
Promoter 2 plak sarung2 kan kain 2 kat bdn aku...pas2 puji2 le kene ngan aku...Adik2 aku pun sama...
Hasil dari pengaruh mereka udah le aku terbeli jg...huhu...
Bukan sepasang tapi 4 pasang...Adoyai...aku simpan je le sampai raya thn depan nie kot...hehehe...
Yang kat umah pun de 3-4 pasang lagi xjahit 2...hehehe...Ajenye gile tul...
Sampai si Azam adik laki aku pun suh bagi die sepasang baju kurung...
Dh dia xthn lama sgt dok jakel 2...Tergelak2 promoter 2 melayan die...hehehe...
[Azam, ko tulis kitorang shopaholic yea dlm blog ko...nak kena nie]
Pas2...kami g plak Midvaley Megamall...
Isi perut dulu kat food court...
Pas2 g le cari barang keperluan yg len...sambil jalan2 cuci mata...
Midvaley dh mood Christmas...
Sume de pokok krismas...so pe lagi sempat le kitorang berposing...hehehe...
[Raja...aku dh posing dh kat Midvaley..hehehe...]

Oleh kerana kita 1Malaysia...
Oleh itu, aku ingin mengucapkan "Merry Christmas" kepada mereka yg menyambutnya...


Monday, December 21, 2009

Celebrate Bday Arn - 05.12.2009 -

Hepi Befday Arn!!!
Sowi le br dpt update...sbb br dpt gambonya...hehehe...
Befdaynya pd 05 Dis 2009...tp dpt disambut pd 09 Dis 2009...
Makan di Restoran D'one...
Aku mam Lamb Chop n Neslo Ais...
Arn n Raja mam Chicken Chop...
Sedap tp xlarat aku nk biskan...gigi aku nie dh xlarat nk kunyah....byk sgt..lgpun aku xbrani mam kambing banyak2 tkt pening pala...hehehe...
Oleh kerana majlis nie dirancang secara ad-hoc...
Aku xsempat nk hias cantik2 hadiahnya...
Kompom je dgn Raja...aku bergegas g cr adiahnya yg xseberapa itew...
Mug bunga2 tanpa kad...xsempat cr le...sowi ye arn...ko li sendiri je la yea...hehehe...
Raja bagi arn patung kura2 yg comei...mesti mlm2 ko peluk dia kan Arn?hehehe..
Pe pun tetap seronok dpt meraikannya walaupun dlm keadaan yg serba sederhana...
Tp perut memg kenyang giler...ketat jerk rs...mkn mknan mat salleh...hehehe...
Selamat Hari jadi yea Arn!!
Moga panjang umur n murah rezki...
n cepat dpt jodoh ;))..hehehe...








Tuesday, December 15, 2009

Bestnyew...kawin bawah pedang....nk ugek!!!


Best nyew...kawin bawah pedang!!!
Seronok je tgk pengantin 2 lalu bawah pedang diiringi dengan aluan pancaragam polis...
Smart je tgk polis2 tue dgn seragamnya...
1st time aku g kenduri cmni...
Rupe2nya sepupu aku tue inspektor polis...
Dpt le lalu bwh pedang...
Sesi memotong kek pun potong bawah pedang....
Eh, tp kalo pompuannya yg inspektor kene pake baju seragam jg ker??best le xley cantik2 tp jimat le yea...hehehe...
Pergh...best nyew...nk ugek!!!
Maknyah aku kata kalo aku nk gk kene le rembat inspektor sorang...kenyit2 le mata kat polis2 td 2....
Tapi kalo xdpt katanya...
"Xpe kalo nk gak t....time ko kawin kitorang ramai2 pegang parang....parang panjang, parang pendek, parang karat...pas2 ko lalu bawah 2..."
Muehehehe...lawak tol maknyah aku 2...mesti ganas jer rupenya t...
Majlis nie diadakan pada hari Ahad lepas...
2 yg aku g lik kampung 2...lik Ipoh,Perak...
G 2 biji kete...kete aku n kete adik aku...geng Proton...10 org sumenya...
Letih juga kalo lik hari nie...byk dok atas jalan jerk...
Dari KL tolak kul 9.30pg..smpai Bangi kul 1.30pagi....
Huhu...
Penat gile aku...1st time aku drive g n lik...kalo xberganti2...
Folow lak adik ipar aku...punya le laju die bw...
Memang lebey le had laju 2...lagi2 line clear dkt 140km/j gak kitorang belasah...
Mintak2 xde le surat saman sampai...huhu...
Tapi...
Laju2 kitorang...laju lagi konvoi Maknyah aku...geng Perodua...
Kitorang g dulu..dorang sampai dulu...
Kat tgh highway kitorang bertembung...
Tiba2 kete kitorang kene hon n kete belakang men2 lampu...
Pas2 dorang pecut kitorang...
Tgk2 2 bijik keje Myvi putih...kejar-mengejar...dh le laju...
Dah macam itik jantan kejar itik betina jerk rupenya...
Telek punya telek...tgk2 no.plat mcm kenal...WTB juga...
Sahih la 2 sepupu aku...
Punya le laju dorang bawak...
Bayangkan lah time 2 pun kitorang dh 120km/j...
Maknanya dorang mau 160km/j kot...xpun 200km/j...abis meter dorg 2 berpusing gaknya...
Huhu...xberani le aku laju sampai tahap 2..siap menyelit2 lak 2...
Korang memang brutal...
Aku kalo jalan 2 clear leh la kot...
2 pun polis trafik (ayah aku) kat sebelah aku nie...mula le sound lebih had laju dh nie...
Kene saman t xpasal jerk...
So terpakse le aku batal kan niat pijak pedal minyak 2 dngan lebih dalam lagi...
hehehe...
Pe pun yg pentingnya....
Selamat pergi n selamat sampai...
Alhamdulillah...

Thursday, December 10, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod ke 18

18th Appointment...

Seperti biasa appointment dijalankan pd kul 9.30 am 9 Disember 2009...
Pada kali nie jg sama seperti minggu lepas...dari segi proses n prosedurnya...sume sama...(rujuk appointment 16 & 17)
Sample air gusi diambil...n seterusnya impression dilakukan...perkara yg paling aku benci...
Sakit tul bila Dr. nk pasangkan wax yg dh agak keras 2 di sekeliling braces aku...ditekan2nya wax 2 kat braces aku 2 supaya lekat sempurna...kdg2 agak kuat jg...gigi taring aku sampai bunyi ber'detek' ditekannya...tersentap jg aku...ye le wiso gigi 2 patahkan?huhuhu..
Pas2 mula le rs berdenyut2...adoi...thn je le kan...
Bis je proses tersebut aku pun kemas kan diri pas2 trus balik...

Kali nie aku xmo cite byk2 psl gigi 2 sbb benda yg sm jerk berlaku...
Ada satu kisah aku nk cite on the way nk lik...
Agak lawak le jg..puas aku cover cun n thn gelak...kalo ikutkan hati rs mcm nk guling2 je ketawa...hikhikhik...

Alkisahnya mcm nie...
Otw aku nk lik 2...aku nie melayan le sakit gigi aku 2 kesan tindakan Dr. tekan gigi aku td sambil bw kete...
Elok je sampai Jln Istana...de le sebuah trak askar darat yg sarat dengan sekumpulan askar selang 2-3 buah kete depan aku...
Aku terus je le folow jln 2 sambil melayan perasaan sakit n layan radio HOT.fm...
Malas aku nk rushing2 tgh2 panas 2...lagi pun traffic volume agak tinggi...traffic flow pun agak slow...
Dalam pada aku folow je flow 2...br aku pasan rupenya kete depan aku sumenya dh bla...
Skrg aku berada tul2 belakang trak 2...br le aku pasan punya la ramai mamat askar dlm 2...ada yg duduk kat kerusi, ada yg duk bwah ada jg yg berdiri dlm trak 2...sempat le juga aku curi2 tgk..
Aku terus je le bw kete mcm biase...walaupun kete aku mmg dh dkt ngan trak 2...
Tp lama-kelamaan aku tgk makin ramai plak mamat askar 2 kat pintu belakang trak 2...
Mula2 just dlm 4-7 org je yg aku ley nmpk dr kete aku...
Pas2 aku tgk makin lama makin ramai...yg duduk bwh pun dh terbangun2 nk bdiri...pas2 de plak yg tersengih2..terlambai2...
Adoyai...punya la malu aku time 2...aku igtkan aku dh tinted kete xde le nmpk sgt aku kat dlm...
Yg aku ni plak pura2 le konon2 xpasan aksi2 dorg 2...bayangkan lah kan...kalo sorg dua tu ok le lagi...ni ade dekat 20 org kot...sumenya pandang kat aku tgh drive sowg2 tue...malu gilos aku...
Nak tergelak guling2 pun ade...ye la kelako tgk gelagat dorg...
Puas le aku cover cun...thn gelak..n wat2 xpasan...bw je kete mcm biase...konon2 xde pape..
Sebenarnya dh tak keruan jg aku kan...aku mmg xley org tek aku wat keje...puas aku cr jalan nk lepaskan diri...tgk plak flow kete kiri kanan laju plak susah je aku nk potong...so terpakse le folow jg dorg...
Lama jg le aku kene folow trak askar 2...dekat 10 min kot...huhuhu...
tapi dapat je aku pecut trak dorg...aku pun tergelak le sowang2...adoi...puas je aku thn..mmg xley bla...
sib bek aku sorang2...kalo ade adik beradik aku...mesti aku dh gelak besar dh kot time 2...hehehe...
Sowi la abg2 askar...saya xdpt melayan anda yg terlalu ramai itu...
Lagipun saya xley la ngan askar...t saya kene tinggal saya sedey...ahaks...gelyss ok...hehehe...
Tapi kalo dpt kaptennya ok gak kot...ley kawin bwh pedang...hikhikhik...
Abg askar 2 xmo aku...hehehe...
K la... merepek je aku nie...

Pe pun abg askar ko telah ilangkan rs sakit gigi aku 2..ngan gelagat2 korang cute n kelako 2..hehehe...
Time kasih abg askar bagi aku senyuman ketika aku sedang sakit...hehehehe ;)

Thursday, December 3, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod 16 & 17

16 th & 17th Appointment...


Appointment ke-16 telah dijalankan pd 23hb Nov 2009 (Isnin) jam 2.00 ptg...
Sepatutnya pada 25hb Nov tp aku mintak tunda sbb de kursus...
Tapi pagi Isnin tu (23hb Nov) Dr. call last minute suh dtg jam 2.00ptg pd hari tu jg...sib bek xde hal n aral...so dpt le aku menghadirkan diri...
Appointment yg ke-17 plak dijalankan pd 2 Disember 2009 (Rabu) jam 9.30 pagi...

Oleh kerana perkara yg dilakukan lebih kurang sama jerk...so aku tulis le cite 2 appointment trus...malas dh aku nk tulis blog nie wei...hehehe...
Seperti biasa tiba je aku kat klinik 2...aku pun sabar le menanti nm dipanggil...
Then, masuk ke bilik n baring kat kerusi operasi 2...Dr. pun turunkan bahagian kepala...sampai le kedudukan aku seperti berbaring...pas2 pe lagi nganga lakan...hehehe...

Ni le rupa kerusi yg digunakan setiap kali menjalankan operasi orthodontic

Bermula le proses mengambil sample air gusi...
Ni hasil pemerhatian aku je la...
De tiga org yg terlibat....

i) Dr. Mariyati sbg Dr. yg menjalankan tugas n kajian tersebut...
ii) Pembantu Jururawat, Cik Fyda sbg pembantu Dr..yg menyediakan sebarang peralatan yg diperlukan..
iii) Dan seorang student mgkin sbg RA, Cik Nora yg bantu menyimpan sample2 yg diambil ke dlm test tube...

Antara prosedurnya adalah:

i) Dr. akan memasukkan satu alat utk menyedut air...kdg2 die suh aku pegang...kdg2 suh aku gigit jerk...spy mulut aku sentiasa dlm keadaan kering...

ii) Pas2 Dr. akan spray kan air kat gigi2 aku menggunakan satu alat...utk tul2 bersihkan gigi kot...pas2 dilapnya gna kapas...

iii) Seterusnya, Dr akan letakkan kapas yg sedia bergulung( biasa digunakan ms cabut gigi) di celah antara bibir n gusi yg akan diambil sample air gusi....xsilap aku dekat dgn gigi taring...setiap gigi tu 3 sample diperlukan...kdg2 Fyda akan bantu tarikkan bibir aku nie...spy Dr lebey senang masukkan kertas sample 2...sakit le jg..kalo dh lama2 tu kan...

iv) Fyda akan pegangkan kertas sample 2...n Dr. akan ambil 1 per satu n dicucukkan di celah2 antara gusi gigi taring aku 2...Setiap satu kertas sample yg diletakkan 2...mesti dikira tempohnya...18 saat kot(xingat aku)...pas2 si Nora akan masukkan sample 2 ke dlm test tube...dia kene pastikan setiap 1 gigi ada 3 sample air gusi...

Syarat2 sample air gusi yg diambil :

a) Tidak ley ada darah...so kalo berdarah Dr. akan wat sekali lagi...dia akan spray air semula...keringkan n wat lik...sampai le berhasil...huhu...mengantuk jg kdg2 aku tggu...kdg kala kene bebelan jg le (bleeding lagi la...susah le cmni...)


v) Selesai je sample diambil, Dr akan ambil impression gigi plak...di mana Fyda akan sediakan metal plat n pe tah bhn mcm tanah liat berperisa colgate 2 sementara Dr memasang wax kat braces aku...ditekan2 wax 2 kat braces aku...jenuh le aku menahan rs gigi aku yg mmg sedia sakit 2...

vi) Seterusnya, Dr akan memasukkan plat metal berserta dgn tanah liat yg agak besar 2 ke dalam mulut aku...time nie le paling aku xsk...sakit dowl...berair biji mata menahannya...mana kan tidaknya...time ni Dr. akan suh aku buka mulut seluas2nya supaya metal 2 cerlus...pas2 di tekan2nya benda 2 ke gigi aku...myb utk mendapatkan bentuk yg terbek...


Ni la rupa metal plate yg di masukkan dlm mulut aku...besar kan...2 lum di letak tanah liat yg berwarna warni 2 lagi...sakit wooo...

vii) Setelah Dr. berpuas hati n menepati ms yg diperlukan utk dptkan impression...metal plat bersama tanah liat 2 akan dikeluarkan...time ni sekali lagi azabnya...bukan senang tau...maklum le braceskan mcm magnet...mmg susah nk ditanggalkannya...sakit sangat...mcm gigi2 aku pun sama sekali nk tertanggal rsnya...manakan tidaknya...time nie Dr. akan suh aku nganga seluas2nya...pas2 2-2 tgn dia dimasuknya dlm mulut aku...pas2 digoyang2kan n tolak ke bawah metal plat yg besar 2...bayangkanlah berapa punya luas mulut aku kene bukak time 2...kalah bluehypo tau (mcm badak menguap 2) mcm nk tkoyak mulut aku rsnya...mmg sakit time ni...n saat yg paling aku benci...kalo leh nk je kata "Dr. xyah le mik impression..plzzz..."

Akibatnya, bibir n mulut aku rs pedih je terutama time mkn...myb disebabkan regangan ms aku terpaksa buka mulut seluas2nya 2...skrg nie...bibir aku jd terkopek2 je...jd kering...tepi mulut aku pun mcm terkoyak...de kesan mcm luka n kulitnya terkupas...bertambah lebar le mulut aku jwbnya...jgn jd mcm joker sudah...huhu...de lagi 3 kali ni proses mik sample nie...3 minggu lagi...xsk...xsk...xmo..xmo...aduyai...mcm xmo g je bila ingat azab yg perlu ditempuh...huhuhu...tp nk wat cmne kan...terpakse le..kata bahan kajian...ikut je le arahan...mmmm...

Friday, November 20, 2009

Saaakiiitttt nyeeewww gigi nie....



Adoooooiiii...
Sakit nyew gigi nie...
Bedenyut2 nyew...huhuhu...
Gigi...gusi...keliling mulut sumenya sakit...
Nak gosok gigi pun xterdaya...sakit je bila disentuh...
Pe lagi bila nk makan...
Nak kene mengunyah makanan...terseksa nyew rs...
Sakitnya menjadi2 yer bila waktu mlm...
Nek ke kepala rsnya...
Menguji kesabaran tul....
Puas je aku thn sabar...thn derita...waaa....:(
Oleh itu, jgn macam2 yea kawan2 di kala ini...
Tkt de yg terdpt flying kick bkn flying kiss...secara tidak sengaja...hehehe...
Tapi kalo ley xmo la kan...Xelok lepaskan kat org...
So bek aku menyendiri...dok diam...
Mmmm...harap2nya cpt le ilg rs sakit gigi nie...
Supaya aku ley wat keje dgn lebih tenang...n selesa...
Dan dpt merasai nikmat makan semula....

Thursday, November 19, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod 15

15th Appointment...
Dijalankan pada 18 November 2009 jam 9.30 pg....
Jalan agak lancar...cuma di pusat bandar KL jer jem skit...
Tp sempat le jg tiba pd msnya...
Seperti biasa temujanji di jalankan di Klinik Pakar Orthodontik tingkat 3...
Tapi pada kali nie aku agk cemas n berdebar2 skit...
Sbb ri ni kali pertama sample air gusi akan diambil...mcm2 je terpike...
Bila Dr. sampai...nama aku pn dipanggil...
Bertambah berdebar2 je aku...berdegup kencang je jantung aku...
Mmg aku tkt...xtau Dr. nk wt cmne kan...nebes thp gaban itam...huhuu...
Mula2 Dr. buka dulu rubber band n dawai pendakap...
Pada ms 2 Dr. membebel sbb die kata gusi aku bengkak lagi...die suh penjagaan gigi lagi rapi...
Gigi kene lagi bersih n gusi xley bengkak...
Adoi la...jenuh dh aku nie mmberus gigi...aku rs dh rapi dh penjagaan mulut n gigi aku...listerin pun xtinggal dh...

Xkn le sepanjang ms kot aku nk berus gigi....huhu...xpe le dgr je le bebelan Dr. 2...
Nak wat cmne gusi aku mmg sensitif...mmg senang berdarah...
Mgkin faktor pemakanan sama kot...sbb skrg nie aku dh jarang mkn buah n sayur...yel e cmne nk kunyah...ngn keadaan gigi mcm nie kan...sik tersangkut jerk...
Pas 2 mula le aktiviti mengambil sample air gusi dilakukan...
Dengan penuh debaran aku tunggu je pe Dr nk wat...
Rupa2 nya Dr. just masukkan sekeping kertas eksperimen kecil di celah antara gigi n gusi...di setiap gigi yg dipasang braces...
Kertas 2 de 2 warna - sebelah merah n putih...
Time masuk kan kertas 2 le de antara gusi aku yg berdarah...pe lagi kene la mare lagi ngan Dr. huhuhu...sedey je...
Sbb bila berdarah, sample air gusi xley diambil...so Dr. kene wat lagi skali...
Tp alhamdulillah..kali kedua dicuba akhirnya sample air gusi aku berjaya diambil sepenuhnya...mengikut kehendak kajian...
Lega aku...kalo xmesti lagi hangin Dr 2...huhuu...
Ternyata meleset le jangkaan aku bhw sample air gusi diambil guna picagari...hehehe...lega den...
Selepas tu Dr. mula pasang balik braces aku...
Tapi kali ni dia kata dia tambah spring utk tolak gigi taring aku ke belakang...
Siap Dr bagi warning..."Tp sakit sikit le yea...biase la pake braces nie...t awak rs sengal2 skit...sbb nak tolak gigi taring ke belakang...kalo xthn sgt t, mkn pain killer...tp kalo ley, xyah le sbb de side effect t..."

Huhuhu...slalu Dr. xde ckp pun...tp sakit gak...ni kalo dia sendiri dh ckp bermakna mmg sakit le kalo pake spring nie...huhuhu...ms 2 aku berpike...sedia je le kn...
Bukan je spring je ditambah...tapi dawai halus pun dililit di 4btg gigi depan aku...pas2 baru diletaknya spring kat gigi taring....
Seperti biasa dawai yg tebal 2 diikat ngan rubber band...kali ni warna pink...nice jg aku tgk..hehehe...aku kn sk pink...hehehe...



Ni la rupa impression gigi...benda pink 2 le mcm tanah liat...wek!!


Tapi pas je siap pasang braces, Dr. kata kene amik impression plak...alamak aku br igt dh selesai...
Dah le aku xsk benda 2...sakit bl nk masukkn acuan besi yg besar 2 dlm mulut aku...tambah plak diletaknya benda lembik macam tanah liat 2....uwek2...nk muntah aku...
Yg malangnya kena wat 2 kali...sbb yg 1st time xjd...benda 2 melekat teruk kat braces aku...time nk buka...xley nk kuar...punya la sakit mulut aku...dingangakan Dr...huhuhu..acuan gg xmenjadi...

So kali kedua dorg letakkan lilin kat braces...melekat jg la tp xteruk sangat...tp still sakit gak nk buka...mcm nk tertanggal gigi n braces aku skali rsnya...
Comot aku jdnya semalam...
Bis mulut...pipi2 aku penuh ngan 'tanah liat warna pink 2'....huhuhu...

Selesai je Dr pun suh aku berkumur utk buang sisa2 yg tertinggal...mcm nk muntah pun de aku time 2...
Mmg aku geli sgt ngan benda yg mcm tnh liat 2...rs kesat jer...
Memandangkan aku rs begitu comot...aku pun g le ke toilet...membersihkan muka n mulut...
Sementara pembantu Dr. menyediakan time slip n appointment yg akan dtg...
Lega sgt aku bila dh tau cmne sample air gusi 2 diambil...

Tapi pasni aku kne lebih kan penjagaan gigi...maybe aku kene li berus gigi yg pake bateri 2...berusnya berpusing2...br lebih bersih gigi aku t...br le xdarah gusi kot...lagi 1 kene li supplement..apa erk yg elok untuk gusi???supaya t bila Dr. nk mik sample gusi xde le darah lagi...
So xde le aku kene leter lagi kan..hehehe...

Wednesday, November 18, 2009

Tahajjud Cinta - Siti Nurhaliza


Layan jer lah yea...
Sure insaf...
Yup..hanya padaMu tempat ku mengadu Ya, Allah...
Hanya kau yg memahami isi hati ku...niatku...
Kerana Engkau MAHA MEMAHAMI dan MAHA MENGASIHANI...
Dan Kau tidak akan mengkhianati dan menyakiti hambaMu...
Berilah aku petunjuk dan hidayahMu...
Supaya aku terus menuju ke jalanMu...
Permudahkanlah aku, Ya Allah...
Untukku tempuh segala dugaanMu...
Amin...

Tuesday, November 17, 2009

Amik Sample??? Aku takut...huhuhu


Mmm...sok aku de lagi temujanji ngan Dentist...
Tapi kali ni aku dimaklumkan sample air gusi aku akan diambil...
Bermula dari hari esok...setiap Rabu selama 6 minggu...so aku perlu bagi komitmen...
Aku kan mengikuti kajian...orthodonthik...2 le aku slalu ckp aku nie tikus putih...lab rat...

Huhuhu...takut nya aku...macam2 bermain di fikiran aku skrg nie...
Agak2 macamana die mik erk? Pake picagari yg jarumnya besar ke?
Sakit x agak2nya?huhuhu....
Sedangkan kene inject utk cabut gigi pun sakit...nikan pulak disedutnya air gusi 2...huhuhu...
Atooootnyew...tolon2 pe perlu aku wat yer???

Mintak2 xde le xsakit sangat...sakit sikit2 tu xpe le...ley je aku thn...
Aku pun dh biasa dh thn2 sakit nie...mmg dr kecik xde excuse2...kalo sakit pun...demam ke...tetap kene g sekolah...tetap kene wat keje umah...
Melainkan bila dh tul2 sakit...dh terbaring...xmampu bergerak...baru bantuan hayat diberikan...hehehe...xde ngada2 punya...
Sbb 2 sampai sekarang kalo aku setakat demam pening...gagahkan juga sampai ke opis...mkn je ubat...hehehe...dh terbiasa kan...melainkan Dr. sendiri yg suh mik cuti...sian tgk keadaan aku...hehehe...

Tp walau pe pun aku tetap gayat...nerves...
1st time le katakan...
Xtau pe yg bakal berlaku...
T bila dh de pengalaman xde le tkt sgt kot kan???
Moga2 aku ley hadapinya dengan tenang....Amin...

Tuesday, November 10, 2009

Aku Wanita ~ Siti Nurhaliza

Yup aku wanita...
Insan yg lemah..
dan rapuh hatinya...
Namun aku sentiasa berdoa agar sentiasa diberi petunjuk dan hidayah...
Dalam melayari kehidupan...
Aku bermohon supaya aku slalu diberi perlindungan dan sentiasa mendapat keredhaan Mu...
Berkatilah hidupku Ya Rahman Ya Rahim....

Friday, November 6, 2009

5 November 2009 - Genap 2 tahun...



5 November 2009...
Juga bermakna bagi diriku...
Genap 2 tahun aku berkhidmat di UKM...
Pada tarikh ini juga aku kembali melapor diri ...
Untuk terus berkhidmat di sini...
Aku bersyukur...


Namun aku juga manusia biasa...
Yang mempunyai impian dan cita2...
Byk lagi yg perlu ku gapai...
Aku masih tercari2 hala tuju ku...
Supaya kehidupan ku lebih mantap dan sempurna...


Ku berharap aku masih terus dapat menyumbangkan tenaga dan buah fikiran yg berguna...
Moga aku mempunyai motivasi diri yg tinggi utk meneruskan perkhidmatan...
Moga aku terus tabah menjalani liku2 kehidupan...
Moga aku dapat terus berusaha meningkatkan lagi pencapaian...


Dan ku harapkan keberkatan Kau Ya, Allah..
Dan rahmatMu Ya, Allah...
Supaya Kau terus memberi jalan dan petunjuk kepada ku...
Dan Kau murahkan rezeki ku...
Untuk aku terus maju dan dapat menggapai impian2ku...


Namun, ku pasrah n redha atas segala ketentuanMu Ya, Allah...
Segala yg ditakdirkan untuk ku Ya, Allah...
Kerana kau Maha Mengetahui...
Apa yg terbaik untuk hamba2Mu...

Monday, November 2, 2009

Aku Trauma...Fobia...






Bila masuk je bulan November...jiwa aku mula la xtenang...xtenteram...
Tido malam aku mula la terganggu..nak lelapkan mata pun susah...

Kalo tido pun xlena...sik2 terjaga...kul 2 terjaga...kul 3 terjaga...kul 5 terjaga...sampai le ke pagi...

Bila la aku nak dpt tido yg berkualiti???huhuhu...
Hati aku pun mcm berdebar2 jerk...sik terkejut2 jer...
Rasa macam seperti sentiasa diperhatikan...
Ni suma gara2 rumah aku pernah dipecah masuk pada November tahun lepas...
Teringat2 aku...memang nebes bila dh tau umah kene masuk org...menggigil badan...huhuhu...
Sib bek sume org xde pape...selamat..xde kecederaan@kehilangan nyawa...
Cuma barang2 shj yg hilang...
Tapi barang aku le paling byk dirembatnya...
Handphone K800i aku yg baru dipakai sebulan dirembat...handbag aku...purse...duit..ic...lesen...kad2 bank...pergh...sakit jer ati...xpasal2 kene wat balik sume 2...
Family aku yg len hilang handphone jerk...3 bijik jg le hpone yg ilang..ayah, mak n emi pya...melainkan si Azam punya...sbb Azam pake handphone 3310 je ms 2...hehehe...Emi pun dirembatnya purse die...huhuu...
Meh aku flashback lik yer...Citenya mcm nie...
Malam 2 mmg sume pun ngantuk sgt...so dlm kul 12 mlm cm2 sume pun dh masuk tido...
Kejadian nie dijangka berlaku dlm kul 3 kot...ms kitorg tgh nyenyak tido...
Sbb sorg pun xsedar ada org masuk umah...

Yg peliknya handphone ayah aku yg diletak di celah bantal di kepalanya pun diambil oleh pencuri 2...2 bermakna die dh langkah ayah aku le kan...cmne ayah aku ley x tersedar...sedangkan biasanya dia mesti terjaga punya...mgkin de unsur2 pukau di sini kan...
Pencuri ni disyaki masuk ikut pintu dapur...
Berdasarkan pada tingkap yg terbuka luas...n selak pintu yg dh terbarai...
Kitorg pasan bila kitorang bangun nk solat Subuh...mak nmpk tingkap dh terbuka luas...
Pe lagi riuh le kat dapur...tiba2 ayah dtg ke bilik kami tya...ok x?
De x brg hilang? Handphone kitrorg mn?
Huhuhu...memg tersentak le kitorg...menggigil badan bila tau org pecah masuk umah...dh le mamai 2 kan...
Carik2 handphone memang xde dh kat tempat yg diletakkan mlm td...
Huhu...sedey gile...handphone baru aku kene rembat...
Baru le terpike dorg mesti masuk bilik kitorgkan??? Alamak!!!!Pandang-memandang le kitorg bertiga..Aku, Iyah n Emi...
Sib bek xde wat pape kat kitorang...Alhamdulillah..mintak simpang sangat2...mintak la dijauhikan...
Biar la barang hilang kan drpd ilang m*****...hhuhuhu...xsanggup...2 yg jd lagi aku fobia 2...huhu...gayat aku...
Hai pencuri...pencuri...nape le umah aku yg jadi pilihan hati ko...
G le umah yg kaya2 skit...byk skit rete yg ko leh mik...ni wat tambah dosa jerk...
Pe le yg ada kat umah aku 2...ko cari le umah banglo...umah besar...baru le byk brg mewahnya kan...br le hasilnya puas hati...besar2 habuannya...
Pandai pulak aku ngajo pencuri erk...hehehe...
Udah2 le 2 mencurinya...cari le keje yg halal...
Walaupun brg yg hilang 2 xsemahal mn...tapi aku dptkan dengan hasil titik peluh aku...dari sumber yg halal...so begitu bernilai ok...
Ko kejam pencuri...huhuu...moga ko dpt balasan yg setimpal la yer hendaknya...

Thursday, October 29, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod 14

14th Appointment...


Dijalankan 28 Oktober 2009 (Rabu) jam 3.00ptg...
Tapi aku tiba lewat skit...hampir kul 3.20ptg...disebabkan ujan lebat...
So terpakse le aku bertolak agak lambat iaitu dlm 2.20ptg...n membawa kete dgn penuh berkhemah n berhati2...krn keadaan jalan yg licin n cuaca yg tidak mengizinkan...
Sib bek la...time aku smpai 2 masih de lagi patient len...kalo x...mesti kene mare ngan Dr....Alhamdulillah...


Hampir kul 4 baru nama aku dipanggil...
So seperti biasa...aku masuk ke dlm n baring...
Dr. pun tersenyum menegur aku n bertanya khabar...aku pun membalas senyuman n menjawab, "Sihat alhamdulillah..."
Lega aku rs tgk muka Dr. yg tersenyum 2...
Aku pn nganga le mulut bila Dr. nk mula kan tugasnya...


Dr. pun mula le mengecheck gigi aku...Tiba2....

Dr. : Hasiah, nape ni gusi bengkak?? Kita xmo cmni yea...penjagaan gigi kene rapi lagi yea...kene slalu gosok gigi...guna mouthwash...awak ada guna x?
Aku: (Mengangguk2 tanda ada...ye le tgh nganga kan mana nk menjwb...hehehe...)
Dr. : Pasni kita nak amik sample air gusi...so gigi n gusi kene betul2 sihat...kalo x, kite xley mik...kita xmau mcm nie yea...gigi n gusi kene betul2 sihat utk kajian ni (sambil Dr. menukarkan rubber band...)
Aku: (Skali lagi aku mengangguk2 tanda phm...tp dlm hati aku berkata...mana la Dr nie tau aku dh xrajin gosok gigi n kumur ngan listerin skrg xmcm mula2 dulu?hehehe...patut le dia jd Dr.gg erk...hehehe...)
Dr: Pasni kita akan bagi awak appointment tiap2 minggu selama 6 minggu utk mik sample air gusi tau...so awk kene pastikan awak mesti dtg walau mcmana pun...awk mesti bagi komitmen...awk tau kan awk sedang ikut 1 kajian??
Aku: (Aku pun ngangguk2 lagi...sambil terbayang...pe la rupenya dia nk mik air gusi 2 t?pake picagari yg besar ker?aduuu...mesti sakit kan? byk kali lak 2...6 minggu maknenya 6 kali la kan??aku igtkan ms mula2 dulu sekali jerk...huhuhu...takutnya aku!!!!)
Dr: So pasni awak mesti pastikan penjagaan mulut mesti rapi n gigi n gusi dalam keadaan baik...terutama sepanjang nk mik sample 2 t yea...mmmm...K skrg saya nk cuci gigi awak...nk wat scaling...supaya gigi awak bersih...tp pasni jaga tau gigi awak...
Aku: (Alamak scaling!!! Sambil tgk mesin yg bunyi mcm gerudi menusuk2 gigi aku...adoi la punya la ngilu...sakit...bis berdarah2 gusi aku...huhuhu)
Dr: Tgk gusi awak...langgar skit je dh berdarah...gusi awak nie bengkak nie...kita xmo mcm nie ya...pasni jg gigi..jgn de mknan tersangkut...gusi xmo bengkak mcm nie...t cmne kita nk mik sample???
Aku: Mmmm k...

Huhu...xpasal2 jerk ri 2 aku kene bebel ngan Dr....padahal dh cukup rajin aku gosok gigi skrg aku rs...skurang2nya 3 kali sehari...berus gigi pun sebulan sekali nk kene tukar...cpt je ranap...
Pasni jgn terkejut le kali mana aku g aku bw berus gigi n listerin ye kengkawan...jd aksesori tambahan dlm handbag aku t..
Mn2 aku g aku bawak..mcm dlm iklan Mouthwash Colgate 2...dlm bilik meeting berkumur...dlm panggung wayang pun berkumur...hehehe...so pasni jgn terkejut le kalo aku+berus gigi+ubat gigi+mouthwash xdpt dipisahkan...hehehehe...

Mmmm...2la dia kan...kalo dh ikut kajian nie...dh jadi TIKUS PUTIH...mesti la kene bagi komitmen...2 yg perlu dibayar...mn de benda tul2 free di zaman millenium nie kan???
Mintak2 xde le aral @ halangannya t...supaya kajian 2 dpt berjalan lancar jerk...
Lagi satu aku mintak2 xde le sakit kot mik sample 2 t...huhu...kalo x t, mesti liat aku nk g...dh le jauh nk ulang-alik 2...tiap2 minggu lak 2 nk kene turun KL...bertambah2 le kos sara hidup aku...
Kos perjalanan lagi...kos penjagaan gigi lagi....mmm...
Pe pun...aku harus jalaninya...harus tempuhinya...supaya dapat memenuhi kehendak kajian dan treatment orthodontik aku berjalan lancar dan sempurna...

Sakit pun sakit la kan...janji gigi aku teratur pasni...lagipun dh separuh jalan...so mesti diteruskan sampai ke sudah...setiap permulaan mesti de penamatnya kan???tapi aku xsabar tunggu tamatnya 2...hhehehe...

Wednesday, October 28, 2009

Pintu Rindu - Siti Nurhaliza

Pintu Rindu...
Layan betul lagu nie...
Terus aku menginsafi diri..memuhasabahkan diri..
Aku berasa diriku begitu kerdil..hamba yg begitu lemah...disisiNya...
Punya byk kekurangan dan perlukan petunjuk dan hidayahNya dlm melayari bahtera kehidupan...yg penuh onak & duri...liku2 kehidupan...
Moga aku terus menuju ke jalanNya..jln yg lurus & yg diredhaiNya...
Amin...

Friday, October 23, 2009

Present From My Sis - Emi

Pada 21 Oktober 2009...
Aku dpt present drpd Emi...adik aku no.5...dia nie study kat UiTM Segamat, Johor...
2 pasal aktiviti kami byk die xdapat join...sbb derhaka xlik umah...ahaks..ahaks...jgn mare ye Emi...hehehhe...
Ms smbut besday aku time open house umah aku pun die xdpt lik...
Ni br die dpt lik...

Tp tak sangka plak die li kan present utk aku...
Aku xberharap pun...ye le kan...nama pun student...xkan le nk suh li kan adiah lak kan...Tp org dh nk bg kn..mik je..alhamdulillah...hehehe...

Tapi benda yg die kasik 2 mmg aku suka...mmg aku nk...mmg aku cari...
Accessories kete...bunga yg terkepak2 bila kena pns matahari...elok le 2..dpt menyerikan kete aku yg kosong je 2...hehehe...
Tima kasih bebanyak la yea..
Tau2 je Alang nk menda 2...hehehe...
Pasni li kan bantal yg cantik2...2bijik...
Sarung kotak tisu...1 pun cukup...yg base warnanya biru n pink...kalo xpn blueberry le...hehehe...k...hehehe...jgn mare a...

Mmmm...tapi ko de maksud tersiratkan di sebalik adiah 2??? Hadiah berMOTIF namanya...
Mcm pelaburan yg dibuat utk keuntungan yg akan datang???Tul x???hehehe...
Pandaikan akak ko ni menghidu kan??...ahaks...
Untuk makluman sume...die ni suh aku mik die ms dia nk cuti sem nie...bulan 11 nie...
So bila dh letak dlm kete menda 2...sure le aku ternmpk benda 2 terkepak2...
Secara xlangsung mesti le aku teringatkan die...kan...kan??

Emi...emi...ko memang bijak...memasang strategi...
Ko mmg budak akaun...yg bijak mengira untung...hehehe...
Tak salah le kitorg anto ko blajo jauh2 tu...hehehe...
Bijak jugak ko akhirnya...hehehe...ko bg dpt dekan sem ni ok!!hehehe...
Insyaallah...kalo xde aral...murah rezki...sampai le Alang t yea...kat Segamat 2 t...
Mujur le ko dpt akak mcm aku kan???yg perihatin n peka...ahaks..ahaks...(tiba2 je rs nk puji diri...hehehe)

Pe pun tima kasih tau...
Alang amat hargainya...
Alang jaga elok2 yea...tiap2 hari Alang siramkan air...bagi baja..hahaha...
Sib bek ko bagi pokok bunga sistem solar...kalo x mmg xlama la hayatnya...hehehe...

Thursday, October 22, 2009

My Besday Celebration - Arn & Raja

Lagi2 my besday celebration...
Kali ni drpd rakan2 sebaya aku plak...
Telah diraikan pada 16 Oktober 2009 (Sabtu)..
Thanks Arn n Raja...ingat besday aku...

Arn gtau aku kata dorang nk kidnap aku pas Asar...
Tp aku terlambat...
Sian dorg tggu aku hampir sejam...sbb aku de 2-3 jemputan ri 2...
Pagi ke Lembah Keramat kenduri Cukur Jambul anak Dekno...
Ptg plak Majlis Hari jadi anak Fadz...
Sowi ek korang...xpasal2 kene tggu aku lama..huhu...
Sampai2 je tgk korg dh de kat dpn umah aku...
Tp kira surprise jg la kan...hehehe...
Mesti berakar dh korang kan...hehehe...Sowi tau...len kali aku wat lagi...jgn serik taw...hehehe..

Skali lagi besday aku di celebrate di Mc Donald's..
Kali ni mkn Double Cheese Burger plak...large size gak...plus Sunday Coklat...
Dorg bunje...dapat lagi gelas Coca-Cola warna purple lak...hehehe..suka2...

Tak sangka plak Arn siap watkan Kek Batik...sedap...
Pas2 mula le adegan sumbat- menyumbat...suap-menyuap..bis kuar sume braces aku...segan jerk...hehehe...
Pas 2...aktiviti berposing...mcm biasa...2 yg seronok 2...lupa le umo 2 dh lanjut...hehehe...mcm 17 thn lagi jerk kan...hahaha...padahal dh 10 thn berlalu..

Pe yg aku dpt time 2???
Frame gambo yg de gambo geng2 poyo gurls yg len......suka2...hehehe...ni drpd Arn...
Pas2 Raja plak bg jam loceng yg unik de cermin...
Bila dipusing leh jadi Love...hehehe...suka2...
Thanks erk kawan2...hepi n bahgia sgt aku...hehehe...

Memang seronok bila dpt bersama2 ngan korang...
Bis kan masa sama2...ilang segala masalah rasanya...hehehe...
Yg de gelak tawa jerk...hehehe...
Seronok sangat aku rs...
Skali lagi tima kasih la yer kerana meraikannya...
Akan jd kenangan terindah dlm idup aku...

Moga persahabatan kita berkekalan yer...kawan2...
Sayaaaaanggg korang...mmmuaaah...

Wednesday, October 21, 2009

My Besday Celebration - Fadz n Kengkawan Opis

Time kasih kengkawan kerana sambut besday saya...
Saya amat terharu...hepi n bahgia...
Saya amat hargainya...ia merupakan kenangan yg xkan dpt sy lupakan...
Pada 9 Oktober 2009 (Jumaat)
Time lunch...Fadz telah bunje saya mamam di Mc Donald's...
Mc Chicken Large size...
Dapat gelas Coca-Cola warna biru...hehehe...
Time kasih Fadz....

Pastu pada 13 Oktober 2009 (Selasa)
Pengarah saya ada buat open house di rumahnya...
Time lunch hour jg...
Tak sangka rupenya kawan2 opis de wat surprise...
Bawa kek utk saya di rumah Prof lak 2...sogan je rs...
Siap pasang lilin...sib bek si Adam anak Kak Fara ada tlg tiupkan lilin...siap cicir2 air liur si Adam...hahaha... kelako jerk...hehehe...
Si Que bw kek n lain2 siap nyanyikan lagu hepi befday kat aku...terharunya aku....
Aku dh mcm xtertiup dh lilin 2...malu dowl...ramai2 cm2...kat umah prof lak 2...dh le dh tua kan...hehe...
Pe pun Tima Kasih yea kengkawan opis celebrate besday saya...tima kasih Que li kan kek 2...
Saya amat menghargainya...hepi jerk punya kawan mcm korg...
Luv u all...mmmuaaaahhh...