Thursday, December 24, 2009

Aku dan Tikus Putih - Episod ke 19 & 20

Appointment ke 19 & 20

Appointment ke 19 dijalankan pada 16 Disember 2009 jam 9.30 pagi...
Appointment ke 20 dijalankan pada 23 Disember 2009 jam 9.30 pagi...
Seperti appointment2 yg lepas...sample air gusi akan diambil dan seterusnya impression gigi akan diambil...
Impression gigi adalah perkara yg paling aku benci dlm kajian ini...huhu...

Sentiasa je aku akan berada dlm kesakitan bila melaksanakannya...sabo je le...
Apapun menurut Dr. pada 23hb yg lepas merupakan hari terakhir sample air gusi aku diambil...
Aku berharap memenuhi la kehendak kajian mereka...n xde repeat2...

Sbb dlm pala otak aku nie...aku nk cepat2 je proses n treatment orthodontik aku nie selesai...
Xsabar dh wei nak bukak...hehehe...walaupun xsiap lagi...
DORG NIE XDE KE NK WAT KAJIAN, CMNE NK EXPRESS KAN PROSES ORTHO NIE???
Kan bagus...xyah aku pake braces ni lelama...2 baru inovasi namanya...hehehe...


Wat masa nie lum de lagi appointment seterusnya...
Dr. kata dia nk wat kajian n analisis dulu...
T dh siap baru dia panggil utk pasang belah bawah plak...
Amin...moga2 dia tunaikan janji dia...
Wiso gak aku..dia dh dpt sample utk kajian dia...dia tinggal kan aku terkontang-kanting...
Pe nak jd ngan gigi aku..dh mcm jambatan xsiap...huhu...

Tapi bila dia dh panggil t aku kene le bersiap sedia utk dirongakkan lagi...
Huhu..huduh...huduh...
2 batang gigi aku lagi akan dicabut...kali nie belah bawah plak...
Kukuh lagi 2 gigi aku nie...pepun sedia je la kan...dh itu prosedurnya...
Moga2 aku xsakit le kene cabut t...n moga segalanya berjalan lancar jerk...Amin...


5 comments:

Lil' B said...

sis, air gusi tu diambil cmne? i pena dtg jmpa pakar orthodntic tp xtye lak die ambil air gusi tu. i pun akan bt th dpn. spatutnya thn ni tp memandangkan ongkosnya blum dpt.hee

Putri Essie said...

Sample air gusi tu diambil menggunakan sekeping kertas kecil berwarna merah n putih...diselitkn dicelah antr gigi n gusi...

Sy mengikuti kajian...yg memerlukan sample air gusi tersebut...2 sbb sy kata sy TIKUS PUTIH (Lab Rat)....

Kalo wat treatment ortho biasa xperlu sample air gusi rsnya Lil'B...xperlu wiso yea...

Thanks sudi membaca blog sy...wink ;)

weeda said...

ngerinyerrrr baca entry2 pasal tikus putih nih...tak pe nurul, nanti dah dapat hasilnyer baru puas hati...sabar yer :)

Putri Essie said...

hehehe...bek weeda...sy tgh bersabar le nie...hehehe...bila sakit jer kurang sabar skit...huhuhu...

Lil' B said...

o.i.c
thx sis!
i teruja nk pkai braces nie
so dats y ikut your post. kalau boleh sampai cabut esok nk taw pkembangan. ^_^
Sbenanye byk gak i search pgalaman org smpi jadi trend lak dulu. Tapi yg biasa2 je diorang cerite sbb tak detail sgt. Tapi dlm blog u, banyak i boleh taw lagi. ^_^
Stakat ni i survey kosnya dalam 3800-4500. i dh cri gak kat mane yang boleh dapat 3000 tp mcm susah nak jmpe kt area kajang-serdang ni. Hmm.

p/s:mcm seram pn ade gak!..
hehe