Friday, April 3, 2009

Tag dari Weeda - Apa 2....i try jwb yea...

Mmm...berikut adalah tag dari Wahidah PHI...sebenarnya aku xphm mula2 tag 2 ape...sehingga lah Wahidah sendiri bagitau aku pe yg patut kene wat sebenarnya...ms aku ketemu die dlm lif tempoh hari...hehehe...baik2... aku akan cuba jawab yea...

1.If u can have a dream to come true, what would it be ?
Impian aku adalah nak jadi bidadari kayangan...kuang kuang kuang...2 mmg jd angan2 je la...kan...hehehe...impian aku utk jangka masa pendek nie aku nak de kete sendiri yang merupakan keperluan dalam idup aku skg...ye le kan ngan banyak kes2 xcident cerai-berai badan org digilis...gayat la gak akukan...sekurang2 nye kalo naik kete nie selamat skit...selain dpt elakkan ujan dan panas...pas2 aku nk de umah lak...xde le aku menumpang lagi kat umah mak ayah aku...sampai bile le kan dorg nak jg aku...untuk jangka masa panjang kalo leh aku pun nak macam org len jg, punya keluarga sendiri yang bahagia dan sentiasa disayangi oleh semua...selain hidup diberkati dan dirahmati oleh Nya...

2. What would u do with a billion dollars?
Erm...kalo aku ade duit banyak mcm nie...mula2 sekali aku nak langsaikan utang PTPTN aku yang setambun 2...pas2 aku nak besarkan umah mak ayah aku supaya dorg selesa...anta parent aku kerja kan haji bersama2 aku skali...beli kete idaman aku kete Vios...beli umah teres 2 tingkat...n wat pelaburan...hehehe...dh le takkannye dpt duit bebanyak 2...brangan leh ler...

3. How would u see yourself in ten years time ?
Byk beno soalan cepu emas yea...ni pe yg aku rs je la yea...10 tahun lagi bermakne aku dh 37...wah tuanya aku....mesti dah bertambah kedutnye time 2...huhuhu...xcun dah kot...xlama dah 2...kalo leh, time 2 aku dah mantap dari segi ekonomi...punya kerjaya yang stabil...punya keluarga sendiri yang saling sayang-menyayangi...hormat-menghormati....erm...gtu le hendaknya...

4. What's the first thing u do when u wake up ?
Hehehe....mesti le bukak mata...hehehe...pas2 mengeliat2 skit...baru bangun dr tempat tdo...hehehe

5. Name a friend whose name starts with the letter 'F'
Sama la jawapan ngan Wahida.....Fad and Kak Farah org yang paling dekat n slalu jumpa...

6. Why did u answer & post this ?
Sebab telah diremindkan lagi sekali oleh Wahidah...n nak try le gak wat tagged dalam blog nie... aku mmg suke blaja benda2 baru nie...hehehehe...

List 6 people to tag :
1. Arn
2. Raja
3. Amani
4. Dya
5. Fad
6. Kak Noha (ampun kak noha...2 ari akak suh tag sy xwat sbb xtau cmne...hehehe)
Ok kengkawan yg tersenarai sile jawab plak yer...

4 comments:

oRyen said...

alamak...nama aku pun naik gak k ?? huhuuhu...malasnya nk wat...xmo wat leh ;)

soalan dlm english...bertmbh malas la aku nk wat

hehhehehe

weeda said...

tahniah nurul dah berjaya jawab tag..leh kita main tag2 lagi..si FAD tak jawap2 pon huhuhu..Oryen jawap jer dalam BM tak masuk exam hehehehe

...aaRN... said...

akan ku jwb pabila ku mempunyai kesempatan waktu ye..

Putri Essie said...

jawab tau kawan2...xsusah pun...tp mcm malu nak ngaku jerk...hehehe...