Monday, April 20, 2009

FiRsT TiMe in My LiFe...jD PenGaPiT ke PenGePiT...hehehe

Mmg gayat n takut...shock pun der...nie br jadi pengapit...belum lagi ehem...ehem...hehehe...atas permintaan sahabat baik aku... aku turut kan...berhari2 jg aku nk wat keputusan 2...almaklum le aku nie penebes skit org nye...lagi le nak kene berhadapan ngan org yang ramai mcm 2...tketar kaki aku t...hehehe...tp nie la pengalaman baru dan indah bagi aku...janji kawan aku hepi sudah...2 yg penting...bile kite wat orang len hepi...kite pun turut sama hepi...kan...kan..


Lama jg aku baru dapat kekuatan...hehehe...2 pun hasil dari sokongan padu daripada kawan2 dan family aku...hehehe...Majlis ni berlangsung pada tahun lepas iaitu pada 27 Disember 2008...Majlis Persandingan Fieza dan Anuar... Alhamdulillah sumenye berjalan lancar...walaupun de sedikit mistake...spt kedudukan pengantin di atas pelamin...bersilang2 pengantin dibuat kitorang...hehehe...almaklum le pengapit xbertauliah...pengapit laki pun 2x5 aku jg...1st time n xtau pe2...hehehe...pengantin tanya aku...aku tya pengantin...hehehe...



Paling menyentuhkan hati aku masa aku jadi pengapit adalah time tepung tawar pengantin...terutama daripada ibu bapa pengantin...time pengantin bersalaman n parent dorang seperti membisikkan sesuatu... masa 2 le pengantin menangis mcm de pili air kat mata dia...penat aku lap...sampai aku warning..."Dah2, jgn nangis...t make up ko cair...xlawa dah t...aku xpandai touch up...t aku lawa pada ko plak...hehehe" pas2 baru le pengantin cool skit...leh gelak2 skit...padahal aku pun touching tengok dorang...berair jg le mata aku time 2 menahan sebak...ye la mesti parent dorang rs seperti kehilangan dan perlu serahkan anak yg dorang tatang seperti minyak yg penuh kepada seorang lelaki yang diharapkan akan menjadi suami yang sempurna utk anaknya....huhuu...mmmg sedey...



Pengapit... setahu aku mesti kene 'pandai' skit...kalo dulu2 bukan sembarangan org diambil...mesti de 'ilmu'...kene pandai baca2 skit...sekurang2 nya leh elak kalo org nak wat xelok kat pengantin...biasenye mak andam le...tp skg dah berbeza...xde dah istilah 2...juru mekap pun dah pake make up artis je...xde baca2 pun...kan...janji cantik...tul x? hehehehe...

Byk jg isu tentang pengapit ni aku dgr...kalo anak dara jd pengapit t lambat kawin...tul ker???leh caya x??? hehehe...kalo org cina plak die kata kalo jd pengapit xleh lebih 3 kali sbb t bile time die kawin dah xde seri n kemungkinan besar dorang xkawin langsung...huhu...2 berdasarkan juru make up member aku gtau le semasa dia make up pengantin...mmm ape pun bagi aku...jodoh, ajal, maut... sume di tangan tuhan...sudah ditentukan olehNya...

6 comments:

oRyen said...

aku tngok yg pengapit yg mnyerlah :D
fuhh... ada org risik ko x ms tu???
hhehe... comey j ;)

weeda said...

Cantiknya Nurul...tak per jangan riso pasal seri2 ni..nanti bila kawin mmg dengan sendirinya seri itu ada hehehe

Putri Essie said...

oRyen - mn de org risik aku...kalo de, kawin dah aku kot....huaaaaaa...:( rileks la hidup perlu diteruskan...kan...wahai kawan2 bujang ku...hehehehe...

weeda - tq...tp utk makluman...gambo2 tu telah di glowkan scr berlebihan yea...hehehehe...kalo aku kawin t dh xmo seri...terpakse le aku gunakan kaedah yg sama...hehehe...superimpose...hehehehe...

Mizzy said...

la tu.. marketing strategy :)

...aaRN... said...

ensem le pengapit laki tu.. ko ade minta no phone dia x :)

Putri Essie said...

mizzy - marketing strategy?? ske ati jer...ikhlas tau...

arn - pengapit laki 2 mmg leh thn...tp.... 2ari die bw tunang daa...melepas...hehehehe...