Tuesday, April 7, 2009

HePi BeFDaY OpaH - 1hb April 2009

Sambutan telah dilakukan pada 4hb April 2009 jam 9.30pm...memandangkan 1hb tue hari kerja dan sekolah so terpakse ditundakan...paling kijam sorg ponk anak n cucunya xmengucapkan "Hepi Befday" kepada Opah pada hari jadinya...tau sebab pe...nak wat surprise le...mesti Opah aku touching time 2...xde org igt befday die...sian Opah dapat anak cucu mcm nie...hehehehe...antara sebab lain adalah ada org xbertanggungjawab telah mencurik kabel telefon kat area umah Opah aku bis satu apartment terputus hubungan komunikasi...kejam sungguh org itu...moga dia dpt balasan yg setimpal...dpt org 2...ktorg pukul laju2 t baru tau! hehehe....

Majlis ini dihadiri oleh Family Bangi: family aku, Mak aku anak yg sulong, Family Sunway: Mak Nyah anak kedua, dan Busu anak bongsu serta adik bongsu Opah yg dikenali sebagai Tok Cik dari Damansara...Walaupun Opah aku de 3 org anak je... tapi die de 15 orang cucu (7org di Bangi dan 8org di Sunway) dan 1 cicit...ramaikan...hehehe...tp mlm 2 de gak le yg xdpt dtg...erm..

Antara hadirin-hadirat yg datang memeriahkan majlis...Comel pun ader tau...hehehe

Masa kitorg serang umah Opah aku 2, Opah aku tgh baring2 tgk TV...tkezut die...tiba2 pas 1 family 1 family datang...sambil membawa makanan...bile die tgk mcm 2 die dh dpt hidu dah...memandangkan sambutan besday die dh jd mcm aktiviti tahunan family kitorang... "Oooo....de projek ker....nape xbagitau...Opah xwat pape ponk..." katanya...kitorg pun gelak je la kan...kalo gtau x surprise ler....hehehhe...Kitorang pun mula le menghidangkan makanan yg dibawa...antara menu makanan kami adalah 2 biji kek, satay, spegetti, kuetiaw goreng, puding batik, air berkarbonat dan aiskrim...sume ponk sedap2...aku je yg susah nak menjamahnye...huhuhu..


Makanan yg disajikan...sungguh enak dan lazat....nyum...nyum...


Majlis dimulai dengan tuipan lilin dan aktiviti memotong kek setelah lampu dipadamkan...nyanyian lagu Selamat Hari Jadi juga turut berkumandang hasil dendangan anak2 dan cucu2nya yang comey2...hehehe..pasan...hepi je tgk opah aku...tahun nie Besday Opah aku yg ke 68 tahun....alhamdulillah...moga dimurahkan rezki dan dipanjangkan umur...supaya dpt lagi kami bermesra n mendptkan kasih sayang seorang nenek... 2 biji kek tahun nie opah aku dpt....1 dari family d 'Bangi 1 dari family d 'Sunway...


Aktiviti memotong kek dan membuka hadiah...Gambar ketiga: Ni le Opah aku bersama anaknya dari kiri Maknyah dan mak aku yg dikenali sebagai Mak Long....

Seterusnya aktiviti pemberian hadiah...selalu kitorang wat dajal kat Opah mcm tahun lepas xsilap aku kitorang bagi batu yg dibungkus elok2 dlm kotak...hehehe...ye le 1 April kan...hehehe...Tapi tahun ni xde la...pemberian hadiah seperti biase...setiap family bawa 2 hadiah...hehehe...tau x pe Opah aku dpt???


Hadiah-hadiah yang Opah dapat pd Hari Jadinya yg ke-68; 2 set handpone, kerongsang dan accessories box....

2 biji handphone...1 dari Family Bangi...1 dari Family Sunway...rupe2nye 2-2 family terpikekn hadiah yg sama...ni adalah akibat kesukaran kitorg nak berhubung ngan Opah...rs terputus hubungan silaturrahim...gayut kiri kanan le Opah aku pas nie...camnie aku pun nk jadi Opah...dapat 2 hpone...hehehe...sume cucu2nye jeles opah pun pake 2 hpone...sepupu aku, Comel berkata, " Wah, pasni bergayut le Opah...banyak le boypren Opah yea....Opah de boypren, Opah?...tau pe jawapan Opah aku???? "Biar le rahsia", katanya....gelak besar le kitorang...wah, jawapan macam artis...dpt atok baru le kitorang t...leh tahan opah aku nih...hehehe...Antara hadiah lain yang Opah dpt adalah 1 set kerongsang dan bekas simpan accessories...hepi jerk Opah aku hari 2...

Aku with Opah tercinta....


Aku pun turut bahagia tgk Opah aku...kalo leh sambutan besday Opah aku nie dapat diteruskan ke tahun2 seterusnye...supaya dapat mengeratkan lagi tali silaturrahim antara kami anak-beranak, cucu-cicit dan memberi keseronokan kepada Opah selagi hayatnye di kandung badan...ye la kan time nie le dapat kumpul ramai2....kalo x sume bawa diri masing2 n sibuk ngan hal masing2 jerk....k Hepi Befday, Opah...moga idup sentiase diberkati dan diberikan kesihatan yg baik...Sayaaaangg Opah...mmmuuuaaahhh, mmuuuaaahhh...

8 comments:

...aaRN... said...

sebijik la muka opah ko dgn muka mak ko.. opah, nak 1 tpon blh? hehehe..

Putri Essie said...

hehehe...yeke? anak-beranak kan...aku xrupe Opah ker???2 le aku pon jeles ngan opah...skali dpt tepon sampai 2...byk le atok aku t....heheheh...

...aaRN... said...

dah bg hadiah tpon, jgn plak buat2 lupe topupkan opah tiap bln ye.. hehehe..

Putri Essie said...

hehehe...2 la pasal...pasni aku akan wat jadual mingguan secara bergilir2 utk cucu yg telah berkerjaya...seminggu RM10...cukup le kot...utk Opah aku calling2...ye le mn tau die nk bermsg...tp Opah aku dh pandai wat mis call tau...hehehe...kepada yg len nak wat amal pon leh gak...utk warga emas dan ibu tunggal 2...t aku bg no.teponnye...muehehehe...

...aaRN... said...

wah, opah2 skarang semakin maju ye.. siap reti miskol2 tu.. kagum.. kagum..

Putri Essie said...

Opah aku modern n open minded tau...hehehe...miscall pun xpe...janji xterputus hub..kan2...

dhiy@ piNkY said...

wey makin cun ko... apa rahsia nyer

Putri Essie said...

hehehe...pake braces kot...hahaha...xde maknenye...agaknye aku mandi hari2 pake clorox kot...hehehe...gambo je le Dhiya...hakikatnye tetap sama jerk...ko je yg lama xjumpa aku...hehehe